Trending: De Scandinavische interieurstijl

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het Scandinavisch interieur is ontzettend trending. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, een licht kleurenpalet en het zogeheten 'Hygge'.[/vc_column_text][vc_column_text]

Kenmerken van het Scandinavisch interieur

[/vc_column_text][vc_column_text]Het Scandinavisch interieur kenmerkt zich vooral door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Zo worden wit en houten meubelen gecombineerd met een stoel van rotan voor een natuurlijke uitstraling. Binnen de stijl vindt je veel strak design. De stijl staat dan ook bekend om zijn eenvoud. Het stijlvol Scandinavisch interieur is rustig en heeft een tijdloze maar moderne vibe. Dit komt vooral door de combinatie van modern en strak design met items die een zichtbaar verleden hebben.

 

Ook wordt er vaak gespeeld met meerdere kleine items in plaats van één groot meubel. Je ziet dit binnen de Scandinavische stijl regelmatig terug door het gebruik van twee kleinere bijzettafeltjes in plaats van één salontafel. Op deze manier ontstaat er al snel een knusse sfeer.

 

Daarnaast kan textuur niet ontbreken. Met verschillende texturen creëer je een fijne sfeer. Een wollen plaid, een warm dekentje en een mooi vloerkleed. Deze items worden geassocieerd met gezelligheid, ofwel het Deense hygge.

Op living99.nl vind je verschillende boomstamtafels en andere stoere modellen die perfect zijn om met een bank of stevige stoelen te combineren. Zo creëer je eenvoudig een originele zithoek die tegelijk trendy én stijlvol is, helemaal naar jouw smaak![/vc_column_text][vc_column_text]kokoon-horn[/vc_column_text][vc_column_text]

Hygge

[/vc_column_text][vc_column_text]Hygge is een typisch Deens begrip en kenmerkend voor de Deense mentaliteit. Je kunt het een heuse lifestyle noemen. In het Nederlands wordt hygge vertaald naar gezelligheid. Samen met familie en vrienden, knus, een warme sfeer. Binnen het Scandinavisch interieur kun je hygge vaak herkennen.

 

Binnen het interieur wordt hygge meestal toegepast door middel van mooie lichtbronnen, brandende kaarsen of een openhaard. Voeg daarnaast persoonlijke items toe om een omgeving te creëren waar je gelukkig van wordt, om je favoriete momenten te herdenken. Dat is waar hygge voor staat.

 

Hygge draait niet alleen om interieur. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan deze gezelligheid. De mensen om je heen en persoonlijke items dragen bij aan de sfeer. Ook geuren dragen bij aan de totale beleving. Vul de ruimte dan ook met een fijne geur. Dit kan bijvoorbeeld door het aansteken van een geurkaars in een strak vormgegeven kandelaar, of door het sprayen van een huisparfum.[/vc_column_text][vc_column_text]scandinavische-geur[/vc_column_text][vc_column_text]

Creëer meer sfeer met woonaccessoires

[/vc_column_text][vc_column_text]Ondanks de eenvoud van de Scandinavische stijl is er binnen het interieur wel degelijk ruimte voor woonaccessoires. Denk hierbij aan mooie kaarsen, verschillende potten en vazen, een wollen plaid en een fijn kussen. Door het toevoegen van woonaccessoires aan het Scandinavisch interieur wordt er extra sfeer en hygge gecreëerd. Er wordt gespeeld met grotere en kleine accessoires om een gezellige sfeer neer te zetten.

Bekijk Grandlife.nl ook eens voor meer interieur inspiratie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *